Haber

İngiltere Başbakanı Sunak, Muhafazakar Parti Genel Başkanı Zahawi’yi görevden aldı

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Maliye Bakanlığı görevini üstlendiği sırada vergi kaçakçılığına karıştığı iddia edilen Muhafazakar Parti lideri Nadhim Zahawi’yi görevden aldı.

Muhafazakar Parti Genel Başkanı Nadhim Zahawi’nin geçen yıl Temmuz ayında Maliye Bakanı iken ödemediği vergiler nedeniyle Gelir ve Gümrük İdaresi’ne yaklaşık 4.8 milyon sterlin para cezası ödediğinin ortaya çıkmasının ardından hakkında soruşturma başlatıldı. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın emri tamamlandı. Soruşturmanın sona ermesinin ardından Sunak, Muhafazakar Parti Lideri Nadhim Zahawi’ye yazdığı mektupta görevden alındığını duyurdu. Başbakan Sunak, Zahawi’ye yazdığı mektupta, soruşturmada “Bakanlık Yasasının ciddi şekilde ihlal edildiğinin açık olduğunu” belirtti.

Zahawi’den yanıt

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak tarafından görevden alınan Muhafazakar Parti Lideri Nadhim Zahawi de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Görevden ihraç edildiğine dair sözlere paylaşımında yer vermeyen Zahawi, İngiltere’ye hizmet etmenin bir ayrıcalık olduğunu belirterek, “Ben bu ülkeye zulümden kaçarak ve İngilizce bilmeden geldim. Başarılı bir iş kurdum. Burada ve devletin en yüksek mevkilerinden bazılarında bulundum. Dünyanın başka hiçbir ülkesinde benim hikayem mümkün değil. Bunun olmayacağına inanıyorum” dedi. – LONDRA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu