Ekonomi

Vietcombank Vietnam Hükümetinden 815 Milyon Dolar Alacak

Vietnam’ın başbakan yardımcısı Ho Duc Phoc, Çarşamba günü ülkenin en büyük devlet ticari bankası olan Vietcombank’a 20,695 trilyon dong (815 milyon dolar) sermaye enjekte etme planını açıkladı. Bu sermaye artırımı, bankanın ekonomik yeniden yapılandırma ve bankacılık sektörü istikrarı dahil olmak üzere hükümet politika hedeflerine yardımcı olma kabiliyetini artırmayı amaçlıyor.

Bu finansman, bankacılık sektörünün 2025’e kadar olan gelişim stratejisi ve 2021’den 2025’e kadar devam eden yeniden yapılandırma ve sorunlu kredileri çözme planı ile uyumlu. Phoc, Vietcombank’ın hükümet politikalarını desteklemek, daha zayıf kurumların yeniden yapılandırılmasını yönetmek ve Vietnam’ın bankacılık sektörü ile ekonomisinin genel istikrarına katkıda bulunmak için yeterli kaynaklarla donatılmasının önemini vurguladı.

Ayrıca, sermaye artırımı Vietcombank’ın finansal durumunu güçlendirmek, uluslararası varlığını genişletmek ve kendisini Asya’nın önde gelen bankaları arasında konumlandırmasını sağlamak için tasarlandı.

LSEG verilerine göre Vietcombank’ın %74,8’ine sahip olan Vietnam Devlet Bankası, daha önce Vietcombank’ın sorunlu kredileri ele alma stratejisinin bir parçası olarak daha küçük Construction Bank’ı bünyesine katacağını duyurmuştu.

Phoc, hükümetin sermaye enjeksiyonunu Vietcombank’tan 2018’de alınan temettüler ve bankanın 2021’den dağıtılmamış kârlarını kullanarak finanse edeceğini detaylandırdı. Teklifin 30 Kasım’da Vietnam parlamentosunda oylamaya sunulması planlanıyor.

Açıklamanın ardından Vietcombank’ın hisseleri hafif bir artış yaşadı ve Çarşamba günü %0,11 artışla 91.500 dong seviyesinde kapandı. Banka şu anda 20,2 milyar dolar piyasa değerine sahip.

Reuters bu makaleye katkıda bulundu.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

buyukcekmece-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu